dimecres, 9 d’abril del 2014

Opinió Atletico - Barça

Aquesta és la meva humil opinió del partit i quins seran els aspectes més rellevants del mateix.

Com a bon aficionat al futbol i deixant de banda els meus colors, fa estona que dono voltes al partidàs que veurem aquesta nit, i que enfrontarà l’equip revelació de l’any, l’Atletico de Madrid contra el F.C.Barcelona. Estic segur que ens depara un munt de sorpreses i variants tàctiques força interessants, tot i que el Tata no és gaire amic de canviar el pla inicial, avui haurà de prendre decisions.

Sota el meu (humil i poc entès) punt de vista, avui el Tata ha de fer una cosa que pot canviar una mica el dibuix futbolístic (jugadors no esquema) a que estem acostumats en els últims temps, i és que si vol fer jugar Neymar, (en els partits grans han de jugar els millors), aquest ho hauria de fer per l’esquerra, posició del camp on aquest jugador ha rendit més i millor durant la temporada.  El Barça no es pot permetre de nou  el que ja va passar el Camp Nou on només va aparèixer a la segona part. Què vol dir això? Doncs jo crec que un parell de coses. La primera que Iniesta jugarà d’interior, lloc on per mi juga millor i on crea més desequilibri (clau en l’estil de joc blaugrana) donant més opcions a l’equip, però sobretot a Leo, jugador que avui ha d’aparèixer si el Barça vol tenir opcions de passar eliminatòria. Si passa això la segona cosa és que cal sacrificar a Cesc per posar Pedro per banda dreta, on forma una associació amb Alves important i a part és un jugador que en els partits grans mai falla i per tant al meu entendre, la millor opció (això és el que faria jo, els periodistes creuen que ficarà a Cesc de fals 9 i Messi en Banda).

Respecte al Atletico, crec que les seves opcions ofensives passen sobretot per si juga o no el gran Diego Costa. Si aquest no juga, les seves opcions de fer gol cauen en un tant per cent molt elevat, ja que apart de fer els gols ell, quan està sobre el camp és capaç de generar moltes opcions perquè el seu equip les aprofiti i puguin fer gol (generant espais, aguantant l’arribada de jugadors de segona línia, obrint joc a bandes, etc.). En cas de no jugar, és un equip sobrat de qualitat, però per mi baixa el seu nivell d’efectivitat i de perill en picat com es va veure al Camp Nou, on l’única ocasió real de perill sense ell al camp va ser el gol, i quin gol!!       
Defensivament és on guanya enters aquest equip, perquè és un equip molt sòlid i que sap patir. Respecte aquest aspecte, han de ser capaços de sortir a la contra i crear alguna opció de perill (les tindran) perquè de no ser així, defensar 90 minuts contra un equip com el Barça aguantant el zero és complicat i una missió quasi impossible si els blaugrana surten amb ambició i ganes de guanyar el partit (segur que serà així). Tot i així, en l’aspecte defensiu també hem de fer una menció especial a allò que pugui fer el porter “colchonero” Courtois que els dóna molta seguretat i això fa que l’equip encara es senti més fort.

Doncs res, us deixo el que per mi i en la meva humil opinió, seran les claus del partit d’aquesta nit i que passi el millor (Barça!).