dijous, 10 d’abril del 2014

"Anàlisi del partit"

Bon dia: com que ahir us vaig penjar el bloc el que per mi eren les claus del partit, crec que està bé que avui, us pengi l'anàlisi del mateix. Com sempre és el meu anàlisi, i és podrien analitzar moltes més coses que varen succeir, però també es necessita més temps. Aquest està fet del que a primer cop d'ull em va semblar el partit, i quin era el funcionament dels dos equips.
Per últim demanar disculpes per el redactat (no sóc periodista ni un gran redactor) però espero que sigui entenedor.

En primer, lloc vull felicitar a l’Atletico, merescut semifinalista, ja que aquesta eliminatòria s’ha jugat com i quan ells han volgut. Per mi la gran diferència entre un equip i l’altre, i que decanta clarament la eliminatòria, va ser la intensitat i les ganes de guanyar que tenien uns (Atletico) amb molta gana de títols i els altres (Barça) esgotats i poc motivats.

A partir d'aquesta primera opinió, podem analitzar per què Raúl Garcia jugava a una banda (poca gent s’ho esperava, jo inclòs), doncs crec que es va veure clar i no dic res de nou, era per guanyar de cap a Jordi Alba i que Adrian anés a l’esquena de Mascherano, que va ser lliure de peatge. El primer gol s’inicia amb aquesta acció i una de les tres pilotes al pal també. Un altre detall per mi molt important va ser que el “Cholo” va saber veure que la banda dreta del Barça estaria totalment buida, ja que el Barça ja no juga amb extrems, i això ho van aprofitar en un munt d’accions i sobretot quan estaven pressionats com a zona de descarrega, així com també per iniciar el joc amb Filipe i Koke. Per tant, la banda esquerra del Atletico estava totalment lliure, 2 jugadors contra Alves (que a més va estar horrorós) i les ajudes arribant tard, fet que el “Cholo” va aprofitar per iniciar i descarregar el joc en aquella zona. A tot això la pressió asfixiant quan tocava i el replegament intensiu perfecte i sense fissures d’un equip que sap molt bé a què juga i quan ha de canviar el ritme del partit.

Del Barça (tampoc crec que digui res de nou), un dibuix del que va ser, acumulant molts homes per dins contra un equip que tanca totes les línies de passada interiors i que et deixa clarament les bandes, Cesc (no desequilibra mai) i Messi per dins es molesten. Les bandes desaprofitades perquè mai van aprofundir, Iniesta sempre era a dins buscant la superioritat, i Alba i Alves, mai van arribar a la línia de fons. Les seves centrades no eren de línia de fons cap endarrere (normalment dónes avantatge al davanter), sinó de fora l’àrea cap el interior. Aquestes centrades sense un 9 pur i sense espai entre línia defensiva i porter són molt difícils de rematar (en van rematar dos Messi i Neymar). Per acabar, com vaig dir (ho podia haver dit tothom i tots ho sabíem): si Messi no apareixia era impossible guanyar aquesta eliminatòria, doncs no va aparèixer i a més fet expressament, no?? Tata: “No queríamos que Messi participarà mucho”, doncs espero que fos un cop d’atenció cap el jugador, més que una realitat preparada per l’entrenador, perquè sinó aquest senyor hauria d’estar fora avui mateix.


Com sempre, aquest és el meu anàlisi (potser evident o no massa acurat) del que va ser el partit, però com he dit, per mi les claus del partit es varen trobar en la intensitat i ganes d’un equip com l’Atletico que tenia el partit molt més treballat que el Barça i va aconseguir ser superior en tots els aspectes del joc: tècnics, tàctics, físics i sobretot, sobretot psicològics.

Espero que us agradi, tot i que es un petit i potser poc acurat anàlisi.

Per cert Gràcies a tots els que us llegiu el bloc. Salut