dimecres, 30 d’abril del 2014

Bayern-Madrid i altres reflexions

Bon dia:
Després del partit de Champions viscut ahir a la nit, i sobretot després de veure les reaccions el final del mateix he decidit escriure unes petites reflexions sobre la meva opinió el respecte.

Avui, després de l' exhibició del Madrid, molts en comptes de gaudir de la victòria i del que és una classificació per la final de la champions, el que fan és intentar tirar per terra el model de Pep Guardiola basat en la possessió de la pilota. I els que no són del Madrid, però els agrada aquest estil de joc també sembla que es sentin amb la necessitat de reivindicar-se.

La gent estava esperant que passés una cosa com aquesta per poder-se tirar sobre Guardiola i el seu model i descobrir el contra-atac com a arma letal, si ets el Madrid que té atletes al davant està bé i dóna resultat, però veieu el Barça jugant a la contra?  Tot depèn dels jugadors que tinguis o formis.
En primer lloc, dir que la possessió de la mateixa manera que el contra-atac és un mitjà per arribar a…, i que per tant, tots els models i estils de joc són igual de lícits, si et serveixen per aconseguir les victòries. Cadascú ha de fer el que més li convingui, o allò amb el que més cregui i llavors els resultats decidiran. Tots els que critiqueu el model de possessió, si voleu us recordo tota la sèrie de títols aconseguits en els últims anys sota aquest model, inclús el Mundial i l’Eurocopa!!!!

En segon lloc, i suposo que estareu d’acord amb mi, perquè un equip com el Madrid es pugui exhibir d’aquesta manera, a davant hi ha d’haver un equip com el Bayern, perquè si a davant es troba amb un equip com l’Atletico o que realitza el mateix joc que el Madrid (tot i haver-lo guanyat) les sensacions no són les mateixes, oi?? Recordo fa una setmana els seguidors de l’Atletico queixant-se del plantejament del Chelsea, doncs home, jo crec que no s’hi val, quan aquest equip ha viscut d’això des de l’arribada de Simeone, i que per cert ho fa de cine. Per mi l'equip més ben treballat d'Europa i amb una plantilla com la del Madrid...

Amb això el que vull dir, és que per sort el futbol hi ha de tot i és el que el fa entretingut, bonic i ric en conceptes. Per tant, ara quan sembla que “cau” un model, el que no val és fer d’oportunista i sortir a treure pit dient allò de: no cal tenir la pilota per guanyar.  Que no cal tenir-la és evident perquè al llarg de la història s’ha demostrat, però potser el fet que tinguéssiu tanta pressa per treure pit, és que en els últims anys aquest model us ha fet una mala passada, no??

Apa, salut i futbol.


P.D: A Aquells a qui us agrada el model de joc basat en el contra-atac (a mi em diverteix molt) crec que aquest mundial disfrutarem bastant.